Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 23.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 50 g uzeného tempehu
  • 6 žampiónů
  • 1 menší cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 farmářská vajíčka
  • špaldová mouka
  • provensálské koření
  • špetka muškátového oříšku
  • kudrnatá petrželka
  • trocha másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,59 g 16,98 g 5,80 g 650,49 kJ (155 kcal)
celkově 42,96 g 84,88 g 29,00 g 3 252,43 kJ (777 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce másla orestujeme cibulku, přidáme tempeh a na plátky pokrájené žampióny. Společně chvíli restujeme. Mrkev nastrouháme na jemno a cuketu na hrubo. Po krátké době přidáme k žampiónům a tepelně upravíme. Podle chuti okořeníme, přidáme sůl, muškátový oříšek a provensálské koření. Zeleninovou směs přesypeme do misky, přidáme vejce, špaldovou moukou a kudrnatou petrželku. Doředíme vodou a vytvoříme nádivkové těsto. Těsto přelijeme do předem máslem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty