| Autor: | Lucka |
| Datum přidání | 01.09.2011 |
| Druh receptu | Svačina, Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 6 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 11,32 g | 61,07 g | 11,45 g | 1 683,58 kJ (402 kcal) |
| celkově | 67,93 g | 366,43 g | 68,67 g | 10 101,50 kJ (2413 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si opražíme samotné ovesné vločky (je lepší je ještě trošku osolit) na pánvi a necháme namočené rozinky - nejlépe přes noc v rumu, pak z uvedených surovin vytvoříme hmotu - velmi často a dobré je přidat také oříšky a semínka nebo i kandované ovoce, nechávám jí tak půl hodinky ještě odležet a vytvarujeme do kvádrů nebo jiných libovolných tvarů a šup s tím do trouby. Jsou výborné a zdravé. Tyto jsem sušila při 120°C asi tak 60-70 minut.
Pro větší ukojení chuťových buněk můžete hotové polít kvalitní čokoládou.
Přidat komentář