Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dort z tvarohu
Autor: chudobovar@
Datum přidání 21.10.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 140 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Suroviny na těsto:

  • 100g změklého másla
  • 100g třtinového cukru
  • 150g celozrnné mouky  
  • 75 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli 

Suroviny na náplň:

  •  1 kg nízkotučného tvarohu
  • 100 g zakysaná smetana 12%
  • 150 ml polotučného mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Kompotované broskve

Želé:

  • 14 g agar-agar
  • 0,5 l jahodového 100% džusu 

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,31 g 71,76 g 13,80 g 1 548,24 kJ (370 kcal)
celkově 231,75 g 861,16 g 165,65 g 18 578,84 kJ (4437 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Postup těsto: Ze všech surovin (kromě mouky) zpracujeme pomocí mixéru hmotu, dále postupně dosypáváme mouky, zpracujeme v hladké těsto, těsto se může drobit a tak si v takovém případě pomůžeme rukama.  Dortovou formu si vymažeme máslem – nevysypáváme. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru. Postup náplň: Do velké mísy vyklopíme tvarohy, kysanou  smetanu cukry a vejce. V hrnečku rozmícháme pudinkový prášek v uvedeném množství mléka, po rozmíchání vylijeme do nádoby a vyšleháme na hladký krém. Polovinu krému nalijeme do formy, kde už je těsto, položíme nakrájené broskve, přelijeme zbytkem krému a dáme péct.  Horkovzdušnou troubu vyhřejeme a pečeme při na 175 stupňů Celsia po dobu 60 minut. Troubu s klasickým dolním a horním ohřevem vyhřejeme a pečeme na 190-200 stupňů po dobu 50-60 minut. Klasicky můžeme zkusit párátkem doprostřed náplně, ale po hodině pečení už tvaroh lepit nebude. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Asi za 10 minut po vyndání z trouby (ale spěchat nemusíte) odstraníme zapínací obruč, pokud se někde koláč sám neodlepil, pomůžeme nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku, na chladnutí si nechejte dost času.Po vychladnutí si z džusu a agaru uvaříme želé, kterým dort přelijeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kvasnickovajj@ | 21.10.2012 - 12:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

kvasnickovajj@ | 21.10.2012 - 12:34

super osvěží vynikající

kvasnickovajj@ | 21.10.2012 - 12:34

kvasnickovajj@ | 21.10.2012 - 12:34

pro náročné gurmány můžete na horu dortu dozdobit šlehačkou a ovocem či strouhanou čokoládou atd.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty