Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dušená mrkev s kapustou
Autor: neznámý
Datum přidání 07.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4-5 ks mrkve
  • 1/2 menší kapusty
  • 1/2 citrónové šťávy
  • 3 lžíce pohankové kaše instantní
  • 2-3 lžíce špaldové mouky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce cca másla
  • 1 lžíce lněného oleje (sezamový, olivový olej)
  • podle chuti - sůl, kari koření

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si důkladně očistíme zeleninu. Mrkev a kapustu pokrájíme na malé kousky, cibuli na jemno. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme zeleninu, zalijeme vodou, tak aby byla pod vodou a dusíme pod pokličkou. Po 5 minutách přidáme sůl a kari koření. Mezitím než nám zelenina změkne si uděláme jíšku. Na pánvi si rozpustíme máslo, poprášíme špaldovou moukou hladkou a zlehounka opražíme. Jestliže je zelenina měkka, zahustíme pohankovou kaší a jíškou. Povaříme za občasného míchání zhruba ještě 5 minut. Odstavíme z ohně a dochutíme citrónovou šťávou.Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty