Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fofr bořč
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

150g červené řepy nakrájené na kostky ve sladkokyselém nálevu
150g brambor
150g mrkve
150g celeru
100g bílého hlávkového zelí
100g cibule
100ml zakysané smetany
50ml slunečnicového oleje
1l vývaru z kostí
kuličky nového koření
kuličky pepře
bobkové listy kusy 
1 snítka libečku
1 svazek celerové natě
1 rovná PL másla
špetka pepře, soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. V případě této varianty jde vše poměrně rychleji. Na oleji nebo přepuštěném másle osmahněte nejprve jemné nudličky celeru a mrkve. Když se začnou opékat, přidejte drobně nakrájenou cibuli. Spolu s ní vložte do základu divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Pak přidejte jemně nastrouhanou červenou řepu a na drobné kostičky nakrájené brambory. Případně můžete brambory nastrouhat. Polévku zalijte vývarem, osolte a vařte pod poklicí asi 10 minut. Poté přidejte na jemné nudličky nakrájené zelí, posekanou celerovou nať a libeček a vařte dál až do doby, kdy bude zelenina měkká. Až v závěrečné části úpravy vmíchejte do polévky kysanou smetanu a podávejte.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty