Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená hlíva
Autor: Frodik
Datum přidání 26.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g brokolice
  • 100 ml smetany na vaření 
  • 100 g čerstvé hlívy
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • kmín
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,10 g 20,52 g 17,15 g 1 104,05 kJ (264 kcal)
celkově 18,20 g 41,03 g 34,29 g 2 208,10 kJ (527 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme cibuli nadrobno a orestujeme na pánvi na oleji. Poté přidáme kousky brokolice, mrkve, rajčete a růžičkové kapusty, ještě mírně podlijeme vodou, okořeníme a vaříme do poloměkka. Jako poslední vmícháme nudličky s hlívou. Směs přesypeme do zapékací misky a zalijeme smetanou. Pečeme v troubě na 200° C asi 20 minut. Pokud chceme, můžeme ještě povrch posypat tvrdým sýrem a nechat společně zapéct. Podáváme s celozrnnou rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty