| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 25.02.2014 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 20 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		Předem, ideálně přes noc, namočíme zelený hrách do vody. Druhý den hrášek propereme v nové vodě. Zalijeme čerstvou vodou asi 2 cm nad povrch a dáme pod pokličku vařit. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme na hrubo nastrouhanou petržel a krátce orestujeme. Restovanou zeleninu dáme do skleněné mísy, přidáme slitý hrách a umixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Vývar z hrachu si ponecháme odlitý stranou. V hrnci od hrachu si rozpustíme trochu másla a orestujeme česnek, dokud se nám krásně nerozvoní. Poté přidáme umixovaný hrách se zeleninou a do požadované hustoty rozředíme vývarem z hrachu. Osolíme, dochutíme majoránkou a muškátovým oříškem. Dozdobíme nastrouhanou mrkví.
Přidat komentář