Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečno-pohankový moučník přelitý vanilkovým krémem
Autor: neznámý
Datum přidání 15.09.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1 hrníček pohankové mouky
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku vlašských mletých oříšků
  • 40g vanilkové pudingu
  • rostlinné mléko (rýžové,..)
  • 2 hrsti rozinek
  • 2 jablka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 vanilkový cukr (bio)
Krém:
  • 1-2 lžičky vanilkového pudingu
  • 2 lžičky třtinového cukru (medu či sladěnky)
  • 1 lžíce šťávy z citrónu
  • 1 lžíce sezamely (sezamová pasta)
  • 1 plátek másla
  • trochu rostlinného mléka nebo sojové smetany, může být voda

          Pro tento recept doporučujeme potraviny

          Postup přípravy

          Do robotu s metlou nasypeme špaldovou a pohankovou mouku. Přidáme vlašské oříšky, rozinky, 1 nahrubo nastrouhané jablko, skořici, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme olivový olej a během míchání těsta pomalu vléváme rostlinné mléko (můžeme nahradit vodou nebo mlékem kravským) dokud se nám nevytvoří požadovaná hustota těsta. Těsto by mělo mít středně řídkou hustotu. Dobře promíchané těsto přelijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme druhým na hrubo nastrouhaným jablkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Krém na přelití  moučníku: Na dno hrníčku si nasypeme pudingový prášek, přilijeme pár lžic vody a rozpustíme. V hrnci za stálého míchání rozpustíme ve vodě sezamelu, třtinový cukr a plátek másla. Přilijeme rozmíchaný puding a za stálého míchání přivedeme k varu. Krém případně doředíme vodou nebo ještě zahustíme pudingovým práškem. Jakmile krém stáhneme z ohně vmícháme citrónovou šťávou. Jak kdo má rád může přidat na sladivosti nebo více okyselit.   Uvedené množství je na jeden moučník na menší formu.  


          Přidat komentář

          Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
          Chuť Cena Obtížnost

          Užívatelské komentáře

          Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

          Nejnovější články

          Jak jsme na tom s jódem?

          V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

          Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

          NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

          Test quinoy 2024

          Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

          Další zajímavé recepty