| Autor: | Frodik |
| Datum přidání | 08.09.2012 |
| Druh receptu | |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Jáhly nejprve několikrát propereme vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit po dobu 5-7 minut na mírný oheň pod pokličku. Mezitím si osmahneme pórek na olivovém oleji. Jakmile se voda z jáhel vyvaří, vmícháme pórek, přidáme smetanu, nasekanou petrželku a necháme ještě dojít. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibulku a osmahneme. Přidáme kurkumu, římský kmín, zázvor, hořčičné semínko a společně za stálého míchání krátce osmahneme, postačí necelá půl minutka. Přidáme očištěnou zeleninu pokrájenou na kostičky. Mírně podlijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme asi 20-30 minut, podle toho jak moc chcete mít zeleninu měkkou. Pokud nám zbylo v zelenině ještě hodně vody můžeme zahustit škrobem.
Přidat komentář