Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jahlova kaše a sabdzi
Autor: Frodik
Datum přidání 08.09.2012
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 1/2 hrníčku vody
  • 1/2 menšího pórku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 hrst petrželky
  • drcený kmín
  • asi třičtvrtě hrníčku ovesné smetany 
  • sůl podle chuti
Sabdži:
  • 1 menší cuketa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 větší brambory
  • 1/3 květáku růžiček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • kurkuma, římský kmín, zázvor
  • hořčičné semínko
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jáhly nejprve několikrát propereme vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit po dobu 5-7 minut na mírný oheň pod pokličku. Mezitím si osmahneme pórek na olivovém oleji. Jakmile se voda z jáhel vyvaří, vmícháme pórek, přidáme smetanu, nasekanou petrželku a necháme ještě dojít. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibulku a osmahneme. Přidáme kurkumu, římský kmín, zázvor, hořčičné semínko a společně za stálého míchání krátce osmahneme, postačí necelá půl minutka. Přidáme očištěnou zeleninu pokrájenou na kostičky. Mírně podlijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme asi 20-30 minut, podle toho jak moc chcete mít zeleninu měkkou. Pokud nám zbylo v zelenině ještě hodně vody můžeme zahustit škrobem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty