Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 21.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
  • 0,5 hrníčku jahel
  • 1 ks kedlubny, mrkve, petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce pažitky či kudrnaté petrželky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,03 g 5,77 g 2,29 g 212,95 kJ (51 kcal)
celkově 8,11 g 23,09 g 9,17 g 851,80 kJ (203 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Základem je vývar zeleninových natí a dřevnatých částí, které jsme odřízli od zeleniny. Natě vaříme v osolené vodě minimálně 1/2 hodiny. Čím déle vaříme, tím více minerálních látek máme v polévce. Vývar přecedíme, přidáme jáhly a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou kedlubnu. Chvíli povaříme, přidáme mrkev a kořenovou petržel. Je-li zelenina měkká, odstavíme polévku a vložíme lžíci másla. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 18.05.2016 - 15:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Líbí se mi, že když je v receptu vývar, že si ho rovnou můžu na polévku připravit a ne jak jinde chtějí vývar a kde ho mám vzít, to nepíšou. Moc dobrá polévka a vůbec nevadí, že v ni není maso i tak je sytá :-)

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty