| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 21.07.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 70 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Zeleninový vývar Brodo vegetale
								
								
								Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
							
								
									Zeleninový vývar
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno. 
							
								
									Zeleninový vývar pálivý
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,03 g | 5,77 g | 2,29 g | 212,95 kJ (51 kcal) | 
| celkově | 8,11 g | 23,09 g | 9,17 g | 851,80 kJ (203 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Základem je vývar zeleninových natí a dřevnatých částí, které jsme odřízli od zeleniny. Natě vaříme v osolené vodě minimálně 1/2 hodiny. Čím déle vaříme, tím více minerálních látek máme v polévce. Vývar přecedíme, přidáme jáhly a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou kedlubnu. Chvíli povaříme, přidáme mrkev a kořenovou petržel. Je-li zelenina měkká, odstavíme polévku a vložíme lžíci másla. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Líbí se mi, že když je v receptu vývar, že si ho rovnou můžu na polévku připravit a ne jak jinde chtějí vývar a kde ho mám vzít, to nepíšou. Moc dobrá polévka a vůbec nevadí, že v ni není maso i tak je sytá :-)
Přidat komentář