Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jemná polévka z řapíkatého celeru
Autor: Ivanqa
Datum přidání 02.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 200 g řapíkatého celeru 
  • 1 polévková lžíce másla + 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 4 středně velké brambory
  • 2 středně velké cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • cca 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,85 g 12,65 g 3,25 g 379,06 kJ (91 kcal)
celkově 11,11 g 75,90 g 19,49 g 2 274,38 kJ (543 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej. Cibule nakrájíme nadrobno a v hrnci zpěníme. Celery důkladně omyjeme a nakrájíme na cca 0,5 cm kostky, přihodíme k cibuli a necháme tak 5 min zahřívat. Pár lístečků si necháme na ozdobu. Mezitím si očistíme mrkev a petržel, které nakrájíme na malá kolečka. Přihodíme je do hrnce a zamícháme. Očistíme brambory, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme cca 20 min než zelenina změkne. Potom rozmixujeme, osolíme a opepříme. Můžeme podávat zdobené lístky celeru.

Tipy na vylepšení

Po rozmixování můžeme zjemnit polévku nesolenou pastou tahini - krásně podtrhne chuť zeleniny. Můžeme nastrouhat i špetku muškátového oříšku. Polévku můžeme posypat různými semínky, nebo třeba i parmezánem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty