Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dušená kapusta s česnekem a zapečenými brambory
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Kapusta:

  • 1 středně velká kapusta (z české farmy)
  • 1 stroužek českého česneku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3-4 lžíce třtinového cukru
  • jíška (špaldová mouka, máslo)
  • 1/2 lžičky cca soli
Brambory:
  • 9 středně velkých brambor
  • kořenící bylinková směs (bez glutamanu)
  • 1 plátek másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory pečlivě očistíme od hlíny a uvaříme i se slupkou, ideálně hned ráno, aby stačily do oběda vychladnout. Omytou kapustu pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou s kmínem, cukrem a trochou soli. Mezitím si uděláme jíšku. Rozpustíme máslo, které poprášíme moukou a lehce osmahneme. Od podušené kapusty přelijeme vodu k jíšce a rozpustíme ji. Vrátíme zpět do hrnce ke kapustě a krátce povaříme. Na závěr ochutíme prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Brambory oloupeme, pokrájíme na měsíčky, a vyskládáme na máslem vymazaný plech. Podle chuti okořeníme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 minut. Místo másla můžeme plech vyložit pečícím papírem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty