Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Knedlíky s překvapením
Autor: neznámý
Datum přidání 09.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 velké předem uvařené brambory (nebo zbylé od předešlého oběda, 
  • 20 hlaviček růžičkové kapusty
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • hrubá mouka dle potřeby

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Dáme vařit cca půl litru vody a mezitím očistíme kapustičky od nepěkných spodních listů a každé trochu nařízneme křížem košťálek, aby se lépe provařily. Na 5 minut je vhodíme do vařící vody. Pak je vyndáme a necháme chladnout.Vývar lze použít k přípravě nějaké zeleninové polévky.Dáme vařit cca 2 l osolené vody do velkého hrnce.Než voda zavře, připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky, rozdělíme na 20 stejných kousků a do každého zabalíme jednu kapustičku. Naházíme do vařící vody a od chvíle kdy vyplavou, počítáme tak 3-5 minut, ale jistější je jeden knedlík vyndat a rozříznout a zhodnotit.Na talíře rozdělíme knedlíky, jeden vždy pro efekt rozřízneme.Vynikající příloha k pečenému masu nebo jako samostatné jídlo s osmahnutou cibulkou.

Příběh receptu

Cca před třiceti lety jsem si ho přeložila z časopisu Burda(ženský módní časopis,pašovaný k nám ze "Západu"


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty