Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Knedlíky s překvapením
Autor: neznámý
Datum přidání 09.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 velké předem uvařené brambory (nebo zbylé od předešlého oběda, 
  • 20 hlaviček růžičkové kapusty
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • hrubá mouka dle potřeby

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Dáme vařit cca půl litru vody a mezitím očistíme kapustičky od nepěkných spodních listů a každé trochu nařízneme křížem košťálek, aby se lépe provařily. Na 5 minut je vhodíme do vařící vody. Pak je vyndáme a necháme chladnout.Vývar lze použít k přípravě nějaké zeleninové polévky.Dáme vařit cca 2 l osolené vody do velkého hrnce.Než voda zavře, připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky, rozdělíme na 20 stejných kousků a do každého zabalíme jednu kapustičku. Naházíme do vařící vody a od chvíle kdy vyplavou, počítáme tak 3-5 minut, ale jistější je jeden knedlík vyndat a rozříznout a zhodnotit.Na talíře rozdělíme knedlíky, jeden vždy pro efekt rozřízneme.Vynikající příloha k pečenému masu nebo jako samostatné jídlo s osmahnutou cibulkou.

Příběh receptu

Cca před třiceti lety jsem si ho přeložila z časopisu Burda(ženský módní časopis,pašovaný k nám ze "Západu"


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty