Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krůtí řízečky v parmazánovém těstíčku
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 200 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Řízečky

  • 2 krůtí prsní řízky – rozčtvrcené
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Příloha: zelené fazolky s mandlemi

  • zelené fazolky (2 hrsti na jednu porci)
  • 1 lžíce mandlových lupínků na porci
  • ½ lžíce másla
  • špetka soli, pepře
Rajčatový dip
  • 1 velké rajče
  • hrstka lístků čerstvé bazalky
  • špetka soli
  • špetka mletého chilli
  • mletý pepř dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rajčatový dip připravíme jednoduše. Nakrájené rajče a zbylé přísady dáme do mixéru a rozmixujeme. Dip je jednoduchý, rychlý a svěží. Stejně tak příprava přílohy není nijak náročná. Na másle podusíme zelené fazolky. Pokud máme fazolky čerstvé a ne mražené, tak je asi 20 minut povaříme, pak je postup stejný. K fazolkám přidáme mandlové lupínky, sůl, pepř a na pár minut lehce osmahneme. Potom spojíme rozšlehaná vejce a strouhaný parmazán a připravíme si tak těstíčko na obalování řízků. Řízečky omyjeme, lehce osolíme a opepříme. Parmazán je v těstíčku dost výrazný, solíme raději málo. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v kokosové mouce, nakonec v připraveném těstíčku, kterým nešetříme, a rovnou pokládáme na pánev a opékáme z obou stran dozlatova. Po osmažení vysajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme s rajčatovým dipem a zelenými fazolkami s mandlovými lupínky.

Příběh receptu

Jsem zastáncem jídel, ve kterých není zapotřebí pšeničná mouka, proto doma připravuji řízky jinak než v klasickém trojobalu. Parmazánové těstíčko dodá masu šmrnc. V kombinaci se zeleninovou přílohou a dipem máme syté jídlo, po kterém vám nebude těžko.

Tipy na vylepšení

Dip: dobrá je i varianta se lžící zakysané smetany.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty