Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne zapečené s mákem
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g lasagní
  • 130 ml mléka
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g sušených švestek (bez E220)
  • 1 hrníček mletého máku
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce rumu
  • ½ lžička badyánu
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 30,11 g 54,05 g 42,35 g 2 875,43 kJ (687 kcal)
celkově 120,44 g 216,18 g 169,41 g 11 501,71 kJ (2747 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme, po hodině vyjmeme a nasekáme na menší kousky, přisypeme mák, rum, koření a dobře promícháme. Tvaroh smícháme s mlékem, sezamovými semínky. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme vrstvu lasagní, vrstvu tvarohu a vrstvu máku. Takto vrstvy střídáme, dokud všechny suroviny nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří tvaroh, který ještě zalijeme trochou mléka a rozložíme dva, tři plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty