| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 18.07.2010 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 35 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 30,11 g | 54,05 g | 42,35 g | 2 875,43 kJ (687 kcal) |
| celkově | 120,44 g | 216,18 g | 169,41 g | 11 501,71 kJ (2747 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Sušené švestky namočíme, po hodině vyjmeme a nasekáme na menší kousky, přisypeme mák, rum, koření a dobře promícháme. Tvaroh smícháme s mlékem, sezamovými semínky. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme vrstvu lasagní, vrstvu tvarohu a vrstvu máku. Takto vrstvy střídáme, dokud všechny suroviny nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří tvaroh, který ještě zalijeme trochou mléka a rozložíme dva, tři plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
Přidat komentář