Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s rajčaty a fazolemi
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g lasagni
  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 300 g kečupu
  • 3 ks rajčat
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 ks jarní cibulky
  • 250 g nastrouhaného sýra (na posypání)
  • 1 lžička másla
  • kukuřičná strouhanka na vysypání
  • 1 lžička  himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hlubší pánvi rozpálíme trochu másla a na mírném ohni osmahneme na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Přidáme fazole v rajčatové omáčce, podusíme, po chvíli přidáme omytá na kostičky pokrájená rajčata, sůl, smetanu ke šlehání a kečup. Vznikne nám fazolová směs, kterou rovnoměrně vkládáme mezi lasagne. Vymazanou hlubší zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou strouhankou. Na dno vedle sebe pokládáme jednu vrstvu lasagní a postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme. Jako poslední vrstvu dáváme fazolovou směs. Pečeme s víkem v předehřáté troubě při 180 stupních asi 20-30 minut. Lasagne 15 minut před dopečením posypeme sýrem, odděláme víko a necháme v troubě tak dlouho dokud se nevytvoří zlatavá kurčička. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

miselw@ | 25.06.2010 - 08:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty