Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s rajčatovo-španátovou omáčkou, česnekem a nivou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 18 ks plátků Lasagní
  • 400 g krájených rajčat s bazalkou (sterilované)
  • 200 g mraženého sekaného špenátu
  • 180 g kukuřičné strouhanky
  • 100 g ovesných vloček
  • 90 g Nivy
  • 20 g uzeného tempehu
  • 4 stroužky českého česneku
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,37 g 54,29 g 22,58 g 2 177,17 kJ (520 kcal)
celkově 111,87 g 271,44 g 112,88 g 10 885,87 kJ (2600 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata s bazalkou, ovesné vločky, špenát a kukuřičnou strouhanku. Zalijeme vodou a mícháme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Jakmile nám špenát povolí, přidáme bazalku, prolisovaný česnek a na drobno pokrájený kousek uzeného tempehu. Pekáč střední velikosti vymažeme máslem a zapneme troubu na 200 stupňů. Lasagne nevaříme a rovnou vyskládáme první vrstvu plátků. Jakmile máme pokryté celé dno, nalijeme 1-2 naběračky omáčky a rovnoměrně rozetřeme. Plátky Lasagní by se neměly navzájem překrývat. Překryjeme další vrstvou plátků a omáčkou. Celý proces opakujeme, dokud nespotřebujeme všechnu omáčku. Omáčka by měla vystačit na 6 vrstev se 3 plátky vedle sebe. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou.  Pečeme přikryté při 200 stupních asi 35 minut. Zhruba po 25 minutách víko sundáme, posypeme sýrem a pečeme dozlatova.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 4.10.2011 - 11:16
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam. Lasagne mám moc ráda a jsem ráda, že jdou vařit i bez masa, protože ho nemusím.

Lasman | 4.10.2011 - 11:16
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Po vyzkoušení můžu jen napsat - experiment nevydařen. Celé mi to přišlo takové suché (dost cítit ta kukuřičná strouhanka), chuť do hořka. Nebylo to dobré. PS: místo tempehu jsem použil uzené tofu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty