Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Losos na víně s brusinkovou zálivkou
Autor: mona047@
Datum přidání 27.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 filetů lososa
  • 4 citróny
  • sůl, pepř
  • lžíce olivového oleje
  • sklenka bílého vína (nesířeného)

Zálivka:

  • brusinky
  • bílé víno (nesířené)
  • šťáva z citrónu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 20,74 g 9,94 g 14,56 g 1 154,02 kJ (276 kcal)
celkově 124,42 g 59,63 g 87,34 g 6 924,10 kJ (1654 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lososa osolíme. Poté ho naložíme v marinádě a necháme 3 hodiny marinovat. Marinádu jsme si připravili z olivového oleje a šťávy z citrónu. Poté si troubu předehřejeme na 175°C a lososa nandáme společně se šťávou do pekáče. Podlijeme a pečeme cca 45 min.

Zálivka: Šťávu z citrónu s brusinkami rozmícháme a s vínem přivedeme k varu. Necháme minutku povařit a odstavíme. Lososa naservírujeme na talíř a pokapeme zálivkou. Jako přílohu můžeme zvolit např. bramborovou kaši.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Slunew | 23.04.2014 - 21:38

je moc dobrý jen místo kaše jsme měli směs (2/3 rýže a zbylá 1/3 půl-napůl jáhly a pohanka)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty