| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.07.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 90 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									BIO Italská sůl česneková
								
								
								Jedlá česneková sůl - mletá
							
								
									Sůl himalájská růžová jemná
								
								
								Sůl himalájská růžová jemná
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 27,04 g | 1,20 g | 5,94 g | 722,28 kJ (173 kcal) | 
| celkově | 108,16 g | 4,81 g | 23,76 g | 2 889,10 kJ (690 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuře opláchneme pod vodou, posolíme a posypeme rozmarýnem ze všech stran. Česnek oloupeme, nakrájíme na kolečka, část vložíme dovnitř do kuřete a druhou půlkou posypeme kuře. Kuře vložíme do pekáče, poklademe plátky másla, podlijeme trochou vody a pečeme s víkem v předehřáté troubě. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a po půl hodině pečení vložíme do pekáče ke kuřeti. Těsně před dopečením víko sundáme a necháme opéct dozlatova. Kuře během pečení občas poléváme. Můžeme podávat s rýží.
Přidat komentář