Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečený fenykl se sýrem
Autor: flybee
Datum přidání 30.12.2011
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 hlíz fenyklu
  • 20 g přepuštěného másla
  • 3 pol. lžíce zakysané smetany
  • 75 g tvrdého sýra
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • muškátový oříšek

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fenykl rozkrojíme po délce, čerstvé listy dáme stranou, hlízy vaříme nad párou asi 15 minut. Necháme okapat a vymastíme zapékací misku, kterou vyložíme fenyklem. Přelijeme směsí osolené smetany, ochucené pepřem a muškátovým oříškem a naředíme 2 lžícemi fenyklového vývaru.Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě. Na talíři posypeme nakrájenými fenyklovými listy.

Příběh receptu

Lehká a velmi chutná večeře.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty