Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník ze špaldové mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 14.09.2014
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 hrníčky špaldové mouky
  • 1 hrníček třtinového cukru
  • 2 ½ hrníčku mléka
  • ¾ hrníčku olivového oleje
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 ks vanilkového pudingu (prášek)
  • 1 ks kypřicího prášku do perníku
  • máslo na vymazání 
  • marmeládu podle chuti
  • nastrouhaný kokos na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,52 g 61,55 g 19,19 g 1 866,13 kJ (446 kcal)
celkově 97,87 g 923,23 g 287,85 g 27 991,92 kJ (6685 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které rovnoměrně nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme přibližně 20 minut. Ještě horký perník pomažeme džemem či marmeládou a posypeme kokosem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 18.10.2020 - 11:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný, nedělám už jiný ?

bundilova.klara | 14.04.2015 - 23:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

moc dobrý perník, upekla jsem pro syna, určitě mu bude chutnat

Merfinka | 13.02.2015 - 07:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrý perník, místo kakaa jsem použila karob, který jsou použila i na polevu na perník. Přidala jsem ještě ořechy a rozinky a byl výtečný...

misulinka007 | 15.09.2014 - 08:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc chutná dobrutka a i na poprvé se povedl,krasne nadychany,takze doporučuji všem,kdo ma rad perník

Citron2014 | 15.06.2014 - 16:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pkabourkova@ | 4.07.2010 - 07:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tato varianta receptu s vanilkovym pudinkem nám velmi chutnala. Pernik byl vláčný a opravdu moc dobrý,zvlášť když jsem do těsta přidala nasekané mandle. Jen pro postup přípravy bych doporučila pudink napřed rozmichat v mléce,aby se nedělaly hrudky. To že jsem marmeladu nahradila oblíbenější čokoládou s kokosem nic nemění na mém hodnocení-výborně:)

tereza.hanzelkova@ | 4.07.2010 - 07:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Toto už je druhý perník, který jsem zkoušela a zase se mi nepoved. :( Chyba je určitě někde ve mě. Vždycky mi z toho vznikla hutná placka, tzv. tlučka a ne ten klasický nadýchaný perník. Je pravda, že mléko nahrazuju vodou, myslíte, že to je ta chyba?

Dita | 4.07.2010 - 07:21

Taky se mě moučníky občas zdrcnou, když jsem pekla s mlékem nikdy jsem ten problém neměla. Myslím, že je to ve způsobu míchání. Když jsem ingredience míchala rukou, nikdy se nenadýchal, když jsem nejdřív smíchala sypké a postupně přidávala tekuté a míchal robot, tak se povedlo. A taky si myslím že to dělá prášek, musí být sypky ne už zhrudkovatělej.

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Dito, děkuju za rady, příště teda s mlékem a lépe vymíchat. Do třetice se snad už povede..:)

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Tak konečně se už povedl...:) Je to určitě díky mléku, moje snaha vyřadit ho všude hold nevyšla...:)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty