Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pikantní brambory
Autor: neznámý
Datum přidání 31.05.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • asi 5 větších brambor
  • kousek másla
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl (pepř)
  • olivový olej
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka chilli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory si důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky (čtvrtky), pekáč si vymažeme máslem a naskládáme na něj brambory a osolíme. Zvlášť v misce si smícháme utřený česnek s malou špetkou chilli a zázvorem a olivovým olejem, osolíme a opepříme a připravenou směsí koření potřeme brambory (nebo je lze v tom "vykoupat"). Potřené brambory zakápneme olivovým olejem, případně vložíme tenké plátky másla na brambory, aby se nepřipékaly a dáme do trouby péct na 200°C dokud nezezlátne kůrka na povrchu a brambory krásně změknou. Ideální příloha k pečenému masu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty