Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Lněné semínko
Olejnatá semena
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Cizrnu si namočíme přes noc a vaříme samostatně v čerstvé vodě do měkka s oreganem pod pokličkou. Pohanku důkladně propereme a vaříme společně se zelím, které jsme důkladně omyli a nakrájeli na malé kousky. Uvařenou cizrnu vmícháme k pohance, podle chuti osolíme, přidáme prolisovaný česnek a společně ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s obilnými plackami.Obě mouky smícháme v misce společně s kořením, přidáme lněná semínka a společně s vodou vypracujeme těsto. Vodu přiléváme pomalu, abychom nevytvořili příliš lepivé těsto. Mělo být mít spíše tužší.V případě, že by se nám podařilo uhníst těsto příliš řídké, přisypeme ještě mouku. Pomocí lžíce kousek těsta odkrojíme, vytvarujeme koule a ty potom rozválíme válečkem na pomoučněném vále. Placky můžeme péct buď na nepřilnavé pánvi nebo v troubě. Pečeme-li placky na pánvi otočíme je zhruba po 15 minutách a opečeme z druhé strany, v troubě placky otáčet nemusíme.
Přidat komentář