Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rajčatová polévka
Autor: jakkkdy@
Datum přidání 30.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bujon bez glutamátu 
  • 400 g sekaných rajčat v bio kvalitě
  • 3 velká rajčata

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Očištěnou na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek uvaříme na jedné lžíci olivového oleje pod mírně odkrytou pokličkou asi 10-15 minut. Poté přilejeme 900 ml vroucí vody. Přidáme bujon (nemusíme celou kostku). Zamícháme. Jakmile se bujon rozpustí, přidáme konzervovaná rajčata i čerstvá rajčata. Přidáváme i se zelenou natí - přidá polévce úžasnou chuť. Přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a povaříme cca dalších 10 minut. Poté stáhneme ze sporáku a rozmixujeme do hladka. 

Tipy na vylepšení

Do polévky můžeme přikrájet tofu nebo přidat pár lžic cizrny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty