Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýže s kuřecím masem a mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 20.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže natural
  • 1/2 pórku
  • 1 kuřecí stehenní řízek
  • 1-2 mrkve s natí bio
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • 1 lžička másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,50 g 66,97 g 13,70 g 1 741,90 kJ (416 kcal)
celkově 37,51 g 200,90 g 41,09 g 5 225,70 kJ (1248 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme vývar z mrkve. V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a osmahneme, poté zalijeme vodou a krátce povaříme. Kuřecí maso a pórek si nakrájíme na malé kousky. Rýži důkladně propereme a necháme stranou okapat. V hlubší pánvi na oleji osmahneme pórek a přidáme maso promíchané se solí. Jakmile se nám maso zatáhne, přidáme rýží a zalijeme vývarem i s mrkví. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka. Nať z mrkve obereme a nakrájíme na drobno. Vmícháme k rýži na úplný závěr. Je-li potřeba, lehce dosolíme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty