Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Slávky na víně s kořenovou zeleninou
Autor: Teribald
Datum přidání 19.01.2015
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • balíček vyloupaných slávek
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 cibule nebo šalotka
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • sušený rozmarýn
  • sušený tymián
  • sušené oregano
  • drcené chilli 
  • čerstvá petrželka
  • bílé víno
  • kousek citronu
 
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 54,09 g 6,56 g 12,30 g 734,38 kJ (175 kcal)
celkově 108,17 g 13,13 g 24,60 g 1 468,76 kJ (351 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hlubší pánvi na másle orestujeme cibuli nadrobno a spolu s ní i mrkev a petržel pokrájené na drobné kostičky (nejmenší, co umíte). Pak přidáme česnek na plátky, chilli a vše lehce osolíme. Po chvilce restování přidáme vyloupané slávky a rychle zasmahneme. Zalijeme bílým vínem (podle oka, aby v tom slávky a zelenina trošku plavaly) a pod pokličkou necháme vydusit. Když už jsou slávky hotové a víno je vydušené, směs v pánvi opepříme, dosolíme a přidáme bylinky. Nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Slávky nezapomeneme podávat s plátkem citrónu.

Tipy na vylepšení

Hranolky na fotce jsou pro přítele. Ty k tomu samozřejmě nedoporučuji, a když už tak doma udělané a v troubě nasucho pečené. Jako příloha se hodí např. pečené brambory, pečivo nebo malý zelenin. salátek připravený z tepelně upravených žampionů, cherry rajčátek a zálivky z oliv. oleje, česneku, soli a drceného pepře.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

motaoyohuangy@ | 2.02.2015 - 07:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

motaoyohuangy@ | 2.02.2015 - 07:46
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Teribald | 20.01.2015 - 13:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty