Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená brokolice se šunkou a sýrem
Autor: Teribald
Datum přidání 03.03.2015
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • půlka větší brokolice
  • 4 větší brambory
  • 15 dkg šunky
  • 20 dkg sýra
  • lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • mléko
  • 1 vejce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 33,91 g 20,64 g 19,60 g 1 590,65 kJ (380 kcal)
celkově 101,74 g 61,92 g 58,79 g 4 771,96 kJ (1140 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a předvaříme si je v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky a také ji dáme předvařit do osolené vody (zvlášť). Nevaříme do úplného změknutí, protože budeme ještě zapékat. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a nastrouháme sýr. Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme suroviny: brambor, brokolice, ještě trochu osolíme a opepříme, pak sýr, šunka a takto pořád dokola. Poslední vrstvu tvoří sýr. V hrníčku si rozkvedláme vajíčko s mlékem a zalijeme tím připravenou směs v zapékací misce. Zapékáme odkryté na cca 250 stupňů až nám vrchní vrstva sýru zezlátne.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 3.03.2015 - 17:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty