Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chorvatský bramborový salát
Autor: Teribald
Datum přidání 18.02.2015
Druh receptu Příloha, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 ks brambor
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • drcený pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,97 g 20,56 g 5,24 g 631,07 kJ (151 kcal)
celkově 5,95 g 41,12 g 10,47 g 1 262,14 kJ (301 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Menší až středně velké brambory uvaříme ve slupce a vcelku do měkka. Necháme vychladnout, pak oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Přidáme k nim červenou cibuli pokrájenou na proužky, drcený česnek dle chuti, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme odležet do lednice. Podáváme studené k rybám, řízkům nebo jíme samotné.

Příběh receptu

Salát, který jsme v Chorvatsku na polopenzi jedli 7x týdně. Mě zachutnal a od té doby si ho dělám i doma, přítel už ho naopak nechce nikdy ani vidět :D


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 15.07.2018 - 11:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkuzte namisto oleje olivového nebo slunečnicoveho olej dýňový. Je to naprosta pecka a vím z vlastní zkušenosti, že ho v Dalmacii i kuchařky dávají.

Teribald | 16.02.2015 - 21:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty