Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sójové maso v sýrové zelenině
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 80 g sójových kostek
  • 50 g strouhaného sýru
  • 1/2 kelímku smetany 
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 lžička rozmarýn, tymián, pažitka
  • 1 lžíce olivového olej
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,36 g 45,61 g 15,57 g 1 676,37 kJ (400 kcal)
celkově 79,07 g 136,82 g 46,72 g 5 029,10 kJ (1201 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si klasicky uvařím sójové maso podle návodu, až bude změklé, vymačkáme z něho přebytečnou vodu. Do připraveného alobalu, kerý si vytřeme olivovým olejem poklademe směs ze sójového masa a zeleniny, kterou jsme očistili a nakrájely na drobné kousky, vše jsme promíchali, osolili. Rovnoměrně naklademe na alobal a zakápneme ještě olejem, posypeme bylinkami a dáme do rozehřáté trouby. Kontrolujeme to a až změkne zeleninka, přidáme směs ze smetany a strouhaného sýra, který jsme spolu promíchaly, naklademe na maso a zeleninu a dáme zpět do trouby, opět hlídáme a až se sýr rozpustí a zapeče vypneme a necháme dojít, zdobíme bylinkami a podáváme s opečenýma bramborama nebo bagetou.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty