Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátové karbanátky
Autor: neznámý
Datum přidání 16.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrníčku ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku pohankových vloček
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 vejce
  • špaldová mouka
  • sůl
  • voda
  • slunečnicový olej za studena lisovaný

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,50 g 39,37 g 4,80 g 991,36 kJ (237 kcal)
celkově 85,01 g 393,70 g 47,98 g 9 913,59 kJ (2368 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmočíme v teplé vodě. Přidáme pohankové vločky, nasekaný špenát, prolisovaný česnek, vejce a osolíme. Podle potřeby zahustíme špaldovou moukou. Všechny suroviny společně promícháme. Odebereme část těsta, které vyválíme na lehce pomoučněném vále do silnějšího válečku a ten pokrájíme na stejné dílky. Z těchto dílků tvarujeme karbanátky. Plech vymažeme tenkou vrstvou oleje a vyskládáme karbanátky. Pečeme v předehřáté troubě 190°C. Zhruba po 20 minutách otočíme a dopečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty