Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Uzená tofu pomazánka
Autor: neznámý
Datum přidání 22.03.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 25 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 cibule (může být červená)
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • koření (harissa, různé bylinky)
  • pepř, sůl
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,92 g 2,27 g 3,62 g 283,23 kJ (68 kcal)
celkově 19,67 g 9,08 g 14,48 g 1 132,90 kJ (271 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji dozlatova, zlehka osolíme, opepříme, přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a chvíli společně opékáme. Vše zalijeme studenou vodou tak, aby tofu bylo téměř potopené, ale ne úplně (vodu je lepší v případě potřeby přidat později, protože pokud to přeženeme tady, z pomazánky bude polévka). Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti - já dávám necelou půl lžičku harissy (ostrá zeleninová směs např. od Hamé). Zalitou směs povaříme pod pokličkou cca 5 - 10 minut, dokud tofu maličko nenabude na objemu. Vše přelijeme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je příliš tuhá, přidáme vodu či olivový olej. Výborná je i teplá, ale kvůli konzistenci (postupně trochu tuhne) je lepší počkat na mírné zchladnutí.

Příběh receptu

Velmi jednoduchá, levná a zdravá pomazánka, která mnohem lépe chutná než vypadá. Je ale naprosto vynikající, třeba s žitným pečivem či knäckebrotem.

Tipy na vylepšení

Zkoušejte různé varianty např. s tymiánem, bazalkou, rozmarýnem....tuto pomazánku budete jistě dělat více než jedenkrát. Pokusů na doladění Vaší oblíbené chuti je nekonečno. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty