Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 22.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 100g špaldové mouky
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • celerová nať (ze 3 stonků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,00 g 52,74 g 3,12 g 1 224,48 kJ (292 kcal)
celkově 40,02 g 263,69 g 15,62 g 6 122,40 kJ (1462 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivovém oleji v hluboké pánvi osmahneme cibulku. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do pánve. Zalijeme skleničkou vody a podusíme za občasného míchání pod pokličkou. Po 10 minutách přidáme omytou a nastrouhanou cuketu. Podle chuti okořeníme kmínem, muškátovým oříškem a osolíme. Na úplný závěr vmícháme prolisovaný česnek a na jemno nasekané celerové listy. Podušenou hmotu rovnoměrně rozetřeme do vymazaného plechu s vyšším krajem. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Vynikající je i studený s celozrnným pečivem nebo s rajčaty a okurkou.

Příběh receptu

Cuketa příznivě působí na ledviny, trávící ústrojí a srdce. Zelené slupky cukety jsou zdrojem hořčíku a karotenu, proto jí při zpracování nikdy neloupejte. Byla by to škoda.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty