Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s hlívou a bylinkovým přelivem
Autor: neznámý
Datum přidání 20.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 20 g másla
  • 2 mrkve
  • 2 trsy hlívy
  • 1 celer
  • 1/2 pórku
  • 1 hrníček ovesných jemných vloček
  • 1 lžíce rostlinné smetany (ovesná, sójová)
  • provensálské koření
  • nať petržele
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 lžic rýžové mouky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,14 g 74,44 g 6,75 g 1 879,11 kJ (449 kcal)
celkově 105,09 g 595,56 g 53,99 g 15 032,84 kJ (3590 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Ovesné vločky namočíme do vody. Na oleji osmahneme pórek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, lehce osolíme. Za chvíli přidáme na proužky pokrájenou hlívu. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, nasypeme část brambor. Ty posypeme zeleninovou směsí a překryjeme zbytkem brambor. Dáme péct do trouby na 200°C. Mezitím si připravíme bešamel. V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, poprášíme rýžovou moukou, dále přidáme ovesné vločky. Zalijeme vodou a mícháme do zhoustnutí. Na závěr zjemníme smetanou, vmícháme bylinky a sůl. Po 20 minutách pečení brambory přelijeme bešamelem a dopečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty