Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s kapustou
Autor: neznámý
Datum přidání 12.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 1/4 kapusty
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • špaldová mouka
  • kmín
  • bazalka, libeček
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaného
  • máslo na vymazání
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,58 g 57,60 g 4,59 g 1 396,76 kJ (334 kcal)
celkově 34,32 g 230,39 g 18,38 g 5 587,05 kJ (1334 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na slunečnicovém oleji osmahneme cibulku, přidáme na kousky pokrájenou kapustu a poprášíme moukou. Mírně podlijeme horkou vodou, přidáme bazalku, kmín a trochu soli. Důkladně promícháme a necháme asi minutku povařit tak, aby nám kapusta slehla. Vychladlé brambory si oloupeme. Bramborovými plátky vyložíme dno pekáčku, které jsme ještě před tím vymazali máslem. Brambory osolíme, posypeme libečkem, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme kapustovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 30-40 minut, dokud se vše nepropeče.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty