| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 18.01.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 20 min | 
| Doba vaření: | 50 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 28,61 g | 34,46 g | 21,01 g | 1 956,68 kJ (467 kcal) | 
| celkově | 57,22 g | 68,91 g | 42,03 g | 3 913,36 kJ (935 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky zhruba o síle 5mm. Krůtí plátky opláchneme, mírně naklepeme a podle chuti okořeníme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem vyskládáme ochucené krůtí plátky a jako poslední navrstvíme brambory. Rovnoměrně posypeme drceným kmínem, pokapeme olejem a mírně podlijeme vodou (hlídáme, aby se nevypekla, když tak dolijeme). Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 50 minut.
Přidat komentář