Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s krůtím plátkem
Autor: neznámý
Datum přidání 18.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 krůtí plátky
  • 8 cca velkých  brambor
  • kořenící směs podle chuti (bez glutamanu a jim podobné)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • sůl (není-li v kořenící směsi)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 28,61 g 34,46 g 21,01 g 1 956,68 kJ (467 kcal)
celkově 57,22 g 68,91 g 42,03 g 3 913,36 kJ (935 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky zhruba o síle 5mm. Krůtí plátky opláchneme, mírně naklepeme a podle chuti okořeníme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem vyskládáme ochucené krůtí plátky a jako poslední navrstvíme brambory. Rovnoměrně posypeme drceným kmínem, pokapeme olejem a mírně podlijeme vodou (hlídáme, aby se nevypekla, když tak dolijeme). Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 50 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty