Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s kuřecím masem a špenátem
Autor: Linda
Datum přidání 12.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g čerstvého špenátu
  • strouhaný sýr
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • pepř
  • směs sušených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
  • cibule
  • česnek

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 30,18 g 28,50 g 7,66 g 1 309,61 kJ (313 kcal)
celkově 90,53 g 85,51 g 22,98 g 3 928,82 kJ (938 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špenát podusíme, osolíme a ochutíme česnekem. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky. Zamícháme tak, aby bylo maso bylinkami obalené. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme maso a krátce osmahneme. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme kolečka brambor, osolíme, přidáme maso a špenát. Vrstvy opakujeme a zakončíme bramborami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Potom odklopíme a necháme brambory na povrchu opéct (asi 10 minut). Nakonec posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty