Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s lískooříškovou čepicí
Autor: neznámý
Datum přidání 03.05.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2kg brambor uvařených ve slupce
  • 350ml sojové smetany
  • 200g lískových oříšků
  • 100g tvrdého sýru
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1/4 celeru
  • sůl
  • slunečnicový olej za studena lisovaný

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Vychladlé brambory oloupeme a rozdělíme na půl. Pórek na oleji lehce osmahneme se solí. Dno pekáčku vymažeme olejem, protlačíme přes sítko na hranolky polovinu brambor a na ně rovnoměrně rozprostřeme vrstvu osmahnutého pórku. Další vrstvou pokryjeme nahrubo nastrouhanou syrovou mrkví a celerem. Vše zakryjeme druhou polovinou brambor. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C a zapečeme. Mezitím si připravíme do misky zálivku. Lískové oříšky nastrouháme na jemno, vmícháme sojovou smetanu, nastrouhaný sýr a sůl. Mají-li brambory z vrchu už zlatavou barvu, přelijeme oříškovou směsi a dopečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty