Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák s koprovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 23.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 květáky (čerstvě utržené)
  • 150g jáhlové mouky
  • 100g tvrdého sýru
  • 2 vejce
  • voda
  • muškátový květ mletý
  • kopr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pokud máme čerstvý a mladý květák (křehký), nemusíme ho předem povařit ve vodě. V troubě nám během pečení krásně změkne. Květák důkladně očistíme a pokrájíme na malé kousky, které přendáme do máslem vymazané zapékací misky s víkem. Do mističky si nasypeme jáhlovou mouku, přidáme dvě vajíčka, a rozředíme vodou na středně hustou kaši. Dochutíme solí, nasekaným koprem a muškátovým květem. Směsí rovnoměrně zalijeme květák. Zapékací misku přikryjeme víkem a dáme zapéct. Těsně před koncem posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty