Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žemlovka se sněhovou čepičkou sypaná mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 30.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7-8 celozrnných rohlíků  
  • 4 šťavnatá česká jablka
  • 400 g tvarohu
  • 100 g mandlových lupínků  
  • 70 g rozinek
  • mléko
  • 2-3 vejce 
  • 1/2 citrónu 
  • 2 lžíce třtinového cukru  
  • 2 lžíce medu 
  • skořice
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,27 g 39,30 g 11,75 g 1 349,17 kJ (322 kcal)
celkově 152,69 g 393,03 g 117,45 g 13 491,65 kJ (3222 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslem vymažeme zapékací formu. Rohlíky pokrájíme na plátky asi 1 cm široké. Jablka zbavíme slupky a jádřince a nastrouháme na tenké plátky pomocí robotu. Žloutky oddělené od bílků smícháme s mlékem. Nastrouhaná jablka promícháme s cukrem, rozinkami, polovinou mandlových lupínků a skořicí. Na dno formy rovnoměrně vyskládáme vrstvu rohlíků, které jsme před tím důkladně namáčeli v mléce. Dále vrstvíme tvaroh smíchaný s citrónovou šťávou a medem. Poté rozprostřeme jablečnou směs. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou z rohlíků. Pečeme nejprve přikryté do křupava. Zhruba v půli pečení vyjmeme z trouby, potřeme sněhem z bílků, posypeme mandlovými vločkami a dáme už nepřikryté dopéct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty