Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Losos s bramborem
Autor: stepnickovas
Datum přidání 15.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g lososa bez kůže (může být i s kůží, ale pro opravdu zdravé jídlo je lepší sundat) 
  • sůl
  • pepř 
  • koření na ryby 
  • 3 stroužky českého česneku 
  • 100 g brambor
  • 20 g cherry rajčat 
  • 100 g salátové okurky 
  • 30 g ledového salátu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,07 g 22,24 g 11,84 g 1 389,68 kJ (332 kcal)
celkově 24,07 g 22,24 g 11,84 g 1 389,68 kJ (332 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory opláchneme, ponecháme ve slupce a dáme je do hrnce s vodou, kterou osolíme a dáme vařit. Mezitím, co se nám vaří brambory, tak si připravíme lososa. Toho z obou stran lehce osolíme a okořeníme dle své chuti. Pokud je v kůži, tak ho v kůži ponecháme. Během této doby můžeme dát rozehřát gril (nejlépe teflonový gril s pokličkou). Gril rozehřejeme na 170°C. Až budeme mít gril rozehřátý, tak do něj dáme lososa a přiklopíme pokličkou. Lososa bychom měli každých zhruba 5 minut obracet. Mezitím, než se nám udělají brambory a losos, tak si připravíme na talíř zeleninu a můžeme rozdrtit česnek do mističky. Potom, co se nám losos dodělá, tak ho vyndáme a dáme na talíř. Přidáme na něj česnek a nožem ho rozetřeme. Brambory vytáhneme po uvaření z vody a přidáme na talíř (můžeme jíst i ve slupce).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty