Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Makrela zapečená v alobalu
Autor: neznámý
Datum přidání 15.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 ks makrel
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 jablko
  • 1 citrón
  • 1 hrst petrželky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,92 g 28,78 g 24,44 g 1 543,60 kJ (369 kcal)
celkově 23,84 g 57,55 g 48,89 g 3 087,20 kJ (737 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Větší kus alobalu pomažeme po matné straně máslem, poklademe kolečkama rajčat a pokrájenou cibulí. Makrelu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přemístíme na kolečka rajčat a cibule. Posypeme plátky jablka, petrželkou a na závěr poklademe plátkem másla. Rybu důkladně zabalíme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 35 minut. 

Tipy na vylepšení

 Makrely můžeme také péct v zapékací misce stejným způsobem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 20.08.2016 - 14:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ryba byla dobrá, jen jsem si trochu musela zvykat na kombinaci zapečeného ovoce a zeleniny.

Nejnovější články

Zničí blanšírování ovoce a zeleniny viry?

Teplota 70ºC a vyšší, již po krátkou dobu (1-2 minuty), se např. podle WHO…

Nejen Češi si umí dělat legraci...

Kolem Covid-19 je negativizmu až dost! Je dobré umět situaci občas odlehčit.

Pilulka? Ne :(

Něco málo pro zasmání ...

Další zajímavé recepty