Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Makrela zapečená v alobalu
Autor: neznámý
Datum přidání 15.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 ks makrel
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 jablko
  • 1 citrón
  • 1 hrst petrželky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,92 g 28,78 g 24,44 g 1 543,60 kJ (369 kcal)
celkově 23,84 g 57,55 g 48,89 g 3 087,20 kJ (737 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Větší kus alobalu pomažeme po matné straně máslem, poklademe kolečkama rajčat a pokrájenou cibulí. Makrelu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přemístíme na kolečka rajčat a cibule. Posypeme plátky jablka, petrželkou a na závěr poklademe plátkem másla. Rybu důkladně zabalíme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 35 minut. 

Tipy na vylepšení

 Makrely můžeme také péct v zapékací misce stejným způsobem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 20.08.2016 - 14:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ryba byla dobrá, jen jsem si trochu musela zvykat na kombinaci zapečeného ovoce a zeleniny.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty