Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pstruh na šalvěji
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g červené cibule
  • 50 g hladké mouky celozrnné
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 20 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 pórek
  • 1 vrchovatá lžička soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,19 g 13,40 g 19,65 g 1 048,08 kJ (250 kcal)
celkově 56,78 g 53,61 g 78,61 g 4 192,33 kJ (1001 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pstruhy důkladně opláchneme a očistíme. Nakonec je osušíme a zevnitř podél páteře šetrně nařízneme až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolíme a do zářezu a břišního otvoru vložíme lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučíme a pečeme na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjeme pánev poklicí. Až na závěr dopečeme při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potřeme máslem. Podáváme s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochou česneku nebo se šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty