Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Císařský salát podle Nigelly Lawson
Autor: Klarish
Datum přidání 16.06.2011
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hlávka salátu
  • 2 brambory
  • česnekový olivový olej nebo olivový olej, ve kterém byl minimálně den předem 1 stroužek česneku rozříznutý na čtvrtky
  • himalájská nebo mořská sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • hrst eidamu 30%
  • worchesterová omáčka
  • troška olivového oleje

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,47 g 11,56 g 19,25 g 1 126,88 kJ (269 kcal)
celkově 22,93 g 23,13 g 38,49 g 2 253,76 kJ (538 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce česnekového olivového oleje si opražíme na kostičky nakrájené brambory, mírně je opepříme a osolíme. Do mísy si nachystáme vyprané salátové listy (nejlépe odstředěné, aby byly zbavené přebytečné vody) a jedno vejce, které jsme předtím vložili cca na 1 minutu a půl do vroucí vody (mělo by být spíše prohřáté). Dále přidáme trošku olivového oleje, 1 lžíci worchesterové omáčky a sýru a jemně promícháme. Před servírováním posypeme opečenými bramborami a sýrem.

Tipy na vylepšení

Můžeme ještě přidat jarní cibulku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 16.06.2011 - 22:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

To vypadá luxusně, musím vyzkoušet. Škoda, že nejde šáhnout do obrázku a hned dlabat.

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty