Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Císařský salát podle Nigelly Lawson
Autor: Klarish
Datum přidání 16.06.2011
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hlávka salátu
  • 2 brambory
  • česnekový olivový olej nebo olivový olej, ve kterém byl minimálně den předem 1 stroužek česneku rozříznutý na čtvrtky
  • himalájská nebo mořská sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • hrst eidamu 30%
  • worchesterová omáčka
  • troška olivového oleje

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,47 g 11,56 g 19,25 g 1 126,88 kJ (269 kcal)
celkově 22,93 g 23,13 g 38,49 g 2 253,76 kJ (538 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce česnekového olivového oleje si opražíme na kostičky nakrájené brambory, mírně je opepříme a osolíme. Do mísy si nachystáme vyprané salátové listy (nejlépe odstředěné, aby byly zbavené přebytečné vody) a jedno vejce, které jsme předtím vložili cca na 1 minutu a půl do vroucí vody (mělo by být spíše prohřáté). Dále přidáme trošku olivového oleje, 1 lžíci worchesterové omáčky a sýru a jemně promícháme. Před servírováním posypeme opečenými bramborami a sýrem.

Tipy na vylepšení

Můžeme ještě přidat jarní cibulku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 16.06.2011 - 22:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

To vypadá luxusně, musím vyzkoušet. Škoda, že nejde šáhnout do obrázku a hned dlabat.

Nejnovější články

Eidam, levnější konkurence proteinovým tyčinkám

Na eidam se někdy nahlíží jako na laciný sýr vhodný pro vaření. Opravdu si…

Musí být mražené horší než čerstvé?

Při správném výběru a vhodné úpravě ovoce a zeleniny nemusí být vždy mražené…

Chutnali jsme hotovky...

Černé ovce testovaly hotovky a přizvaly nás...

Další zajímavé recepty