Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

Tokio salát veganský
Autor: Raskenius
Datum přidání 16.03.2013
Druh receptu Příloha, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g sojové kostky
  • 150 g zelí bílé
  • 100 g okurky sterilované bez nálevu
  • 20 g paprika sterilovaná bez nálevu
  • 10 g feferony sterilované bez nálevu
  • 50 g olej
  • 30 g sojová omáčka
  • 100 g cibule
  • stroužek česneku větší
  • ocet
  • cukr
  • pepř mletý
  • zázvor mletý
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 85,68 g 68,04 g 55,90 g 4 795,15 kJ (1145 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sojové kostky necháme namočit ve vodě s trochou soli a pár kapkami sojové omáčky. Když jsou dostatečně nabobtnalé povaříme je asi 20 minut a poté necháme vychladnout a nasáknout vodu. Zbytek tekutiny slejeme.K vychladlým sojovým kostkám přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na jemné nudličky nakrájené zelí, papriku, kostičky okurek, rozsekané feferonky, česnek utřený se solí.Vše zalijeme připraveným dresinkem z  oleje, sojové omáčky, octa, cukru, mletého pepře, mletého zázvoru (popřípadě strouhaného) a soli. Důkladně promícháme a necháme marinovat v chladu a temnu.

Příběh receptu

Pestrý salát asijskéo typu. Jednotlivé suroviny jsou úhledně nakrájeny. Vůně a chuť je charakteristická pro sojovou omáčku, feferony, česnek a zázvor.

Tipy na vylepšení

Marinovat nechte aspoň 4 hodiny - ale to záleží na vás...


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…

Další zajímavé recepty

Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí