Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnné perníčky s medem
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g žitné bio celozrnné mouky
  • 3 větší domácí vejce
  • 5 lžic domácího medu
  • 350 g třtinového cukru (bohatě postačí i 300 g, med to docela osladí)
  • 1 perníkové koření a citronová kůra
  • 50 g másla 
  • 1 lžíce jedlé soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,75 g 59,30 g 5,20 g 1 269,38 kJ (303 kcal)
celkově 131,22 g 889,54 g 77,94 g 19 040,70 kJ (4548 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Vše smícháme - nejprve zapracujeme sypké ingredience a až poté tekuté a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Jakmile začnou zlátnout a nabudou, vytáhneme a ihned potřeme rozšlehaným domácím vajíčkem. Pak už jen dozdobíme dle libosti domácí bílkovou polevou.

Příběh receptu

Výhoda těchto perníčků je, že jsou hned měkké.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty