Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnné pohankové vanilkové rohlíčky
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 50 g pohankové mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 60 g mletých vlašských oříšků
  • 100 g kvalitního másla
  • asi 20 g třtinového cukru
  • 3 lžičky vanilkového cukru (použila jsem bio od Sonnentoru)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si uhnětu pevné těsto, to pak nechám přes noc odpočinout v lednici, ráno ho nechám chvíli při pokojové teplotě a postupně z něj vyvaluji válečky a tvaruji rohlíčky. Formu nepoužívám, raději mám ruční, co kus to originál :-) Rohlíčky pak vložím do vyhřáté trouby cca na 170°C a asi tak 7 minut, ale hlídejte je a po chytnutí té správné barvičky je vyndám a nechám asi 1 minutu vychladnout (ne moc dlouho), pak už jen rychle ale opatrně vyválím v moučkovém a vanilkovém cukru smíchané dohromady. Takto jsem dělala i kakaové - stejným postupem, jen jsem do půlky těsta přidala kakao ;-) Jsou výborné.

Tipy na vylepšení

Udělala jsem i zdravější verzi a obalila je v sušeném mléce společně s bio vanilkovým cukrem (místo klasického bílého cukru) a byly také dobré.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 19.12.2014 - 14:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rohlíčky se povedly. Musela jsem přidělat ještě jednu dávku, protože tato je pouze na jeden plech. Doporučuju obalovat po úplném vychladnutí, teplé jsou hodně křehké a i když jsem byla sebeopatrnější, hodně jich při obalování "zařvalo"..

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty