Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnné pohankové vanilkové rohlíčky
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 50 g pohankové mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 60 g mletých vlašských oříšků
  • 100 g kvalitního másla
  • asi 20 g třtinového cukru
  • 3 lžičky vanilkového cukru (použila jsem bio od Sonnentoru)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si uhnětu pevné těsto, to pak nechám přes noc odpočinout v lednici, ráno ho nechám chvíli při pokojové teplotě a postupně z něj vyvaluji válečky a tvaruji rohlíčky. Formu nepoužívám, raději mám ruční, co kus to originál :-) Rohlíčky pak vložím do vyhřáté trouby cca na 170°C a asi tak 7 minut, ale hlídejte je a po chytnutí té správné barvičky je vyndám a nechám asi 1 minutu vychladnout (ne moc dlouho), pak už jen rychle ale opatrně vyválím v moučkovém a vanilkovém cukru smíchané dohromady. Takto jsem dělala i kakaové - stejným postupem, jen jsem do půlky těsta přidala kakao ;-) Jsou výborné.

Tipy na vylepšení

Udělala jsem i zdravější verzi a obalila je v sušeném mléce společně s bio vanilkovým cukrem (místo klasického bílého cukru) a byly také dobré.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 19.12.2014 - 14:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rohlíčky se povedly. Musela jsem přidělat ještě jednu dávku, protože tato je pouze na jeden plech. Doporučuju obalovat po úplném vychladnutí, teplé jsou hodně křehké a i když jsem byla sebeopatrnější, hodně jich při obalování "zařvalo"..

Nejnovější články

Je nám líto ...

Rohlík.cz bohužel musel zrušit semafórky u Éček. Ale možnost podívat se na…

Pozor na šproty!!!

Tisková zpráva SVS ze dne 15. 7. 2019 – stahují se z trhu uzené šproty v oleji,…

Himalájská sůl

Himalájská sůl - zázrak, nebo předražený nesmysl?

Další zajímavé recepty