Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celero-mrkvová pomazánka
Autor: Raskenius
Datum přidání 28.03.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 bulva celeru
  • 4 - 5 mrkví
  • 1,5 dcl sojové mléko (i sušené)
  • slunečnicový olej (kvalitní)
  • 2 stroužky česneku
  • citrónová šťáva
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Očištěnou zeleninu nastrouháme na malé jemné nudličky.Sojové mléko nalejeme/rozděláme do vysoké ouzké nádoby ve které můžeme tyčovým mixérem "šlehat". Zdůrazňuji vysoká ouzká! Začneme šlehat sojové mléko za stálého mírného přilévání olivového oleje až bude hustá jako majonéza. Přidáme dle chuti česnek.Smícháme s nastrouhanou zeleninou a dochutíme citrónovou šťávou a popřípadě solí.

Příběh receptu

No tento recept je zdravý hlavně kvůli syrovému celeru. No a mrkvička je taky na jedničku :-D. Vhodný třeba na chlebíčky a při velké jemnosti nastrouhané zeleniny i na jednohubky, či prostě jen tak k snídani


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 28.03.2013 - 16:09

Proč je v ingrediencích uveden slunečnicový olej a v postupu je olivový?

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty