| Autor: | Snow.angell@ | 
| Datum přidání | 16.05.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 60 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Olešnický tvaroh jemný
								
								
								Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
							
								
									Vegetol gold
								
								
								Rostlinný jedlý olej jednodruhový
							
								
									Slunečnicový olej
								
								
								Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 21,65 g | 22,46 g | 30,27 g | 1 741,60 kJ (416 kcal) | 
| celkově | 86,61 g | 89,83 g | 121,08 g | 6 966,40 kJ (1664 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pevná a stejnoměrná rajčata seřízneme na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vybereme jejich jádřince a žebra. Necháme z nich vykapat šťávu, a pak je uvnitř lehce osolíme a trochu okořeníme provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promícháme a vzniklou hmotou naplníme vnitřky rajčat. Náplň přikryjeme seříznutými vrchlíky rajčat a naplněná rajčata vložíme do zapékací nádoby. Přidáme k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijeme trochou oleje a pečeme v troubě při 140 °C asi 10 minut. Pak dopečeme 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat).
Do vypečené šťávy můžeme přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podáváme s čerstvým pečivem
Přidat komentář