Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nadívaná rajčátka II
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g rajčat
  • 200 g tvarohu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 rovná PL celozrnné strouhanky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • 1 snítka bazalky
  • 1 svazek petržele
  • špetka provensálského koření
  • špetka kmínu
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,65 g 22,46 g 30,27 g 1 741,60 kJ (416 kcal)
celkově 86,61 g 89,83 g 121,08 g 6 966,40 kJ (1664 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pevná a stejnoměrná rajčata seřízneme na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vybereme jejich jádřince a žebra. Necháme z nich vykapat šťávu, a pak je uvnitř lehce osolíme a trochu okořeníme provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promícháme a vzniklou hmotou naplníme vnitřky rajčat. Náplň přikryjeme seříznutými vrchlíky rajčat a naplněná rajčata vložíme do zapékací nádoby. Přidáme k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijeme trochou oleje a pečeme v troubě při 140 °C asi 10 minut. Pak dopečeme 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat).

Tipy na vylepšení

Do vypečené šťávy můžeme přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podáváme s čerstvým pečivem


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty