Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

Nadívaná rajčátka II
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g rajčat
  • 200 g tvarohu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 rovná PL celozrnné strouhanky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • 1 snítka bazalky
  • 1 svazek petržele
  • špetka provensálského koření
  • špetka kmínu
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,65 g 22,46 g 30,27 g 1 741,60 kJ (416 kcal)
celkově 86,61 g 89,83 g 121,08 g 6 966,40 kJ (1664 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pevná a stejnoměrná rajčata seřízneme na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vybereme jejich jádřince a žebra. Necháme z nich vykapat šťávu, a pak je uvnitř lehce osolíme a trochu okořeníme provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promícháme a vzniklou hmotou naplníme vnitřky rajčat. Náplň přikryjeme seříznutými vrchlíky rajčat a naplněná rajčata vložíme do zapékací nádoby. Přidáme k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijeme trochou oleje a pečeme v troubě při 140 °C asi 10 minut. Pak dopečeme 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat).

Tipy na vylepšení

Do vypečené šťávy můžeme přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podáváme s čerstvým pečivem


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…

Další zajímavé recepty

Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí