Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené zeleninové karbanátky s hráškovou kaší
Autor: Lucka
Datum přidání 18.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Karbanátky:
  • jemně nastrouhaná zelenina - mrkev, cuketa 
  • 150g Bio pšeničná mouka 
  • 2 domácí vajíčka
  • 1 stroužek česneku
  • trocha sušené majoránky
  • vegeta (bez glutamanu)
  • sůl
Kaše:
  • namočený a uvařený hrách (cca 400g)
  • 2-3 lžíce másla
  • plnotučné mléko dle potřeby
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na karbanátky si nastrouháme jemně zeleninu a smícháme s vajíčky, moukou, majoránkou a stroužkem česneku a podle chuti osolíme a přidáme vegetu. Pořádně promícháme a dáme péct na pečící papír do trouby, kdo nemá rád "sušší" tak na troše rostlinného oleje opeče s obou stran do zlatova. Na přípravu kaše si uvaříme do měkka hrách nebo koupíme již sterilizovaný, přidáme asi 3 lžíce másla, osolíme a hrách rozmixujeme do požadované konzistence, podle potřeby přidáváme plnotučné mléko, doporučuji více, protože já kaši měla spíš méně jemnější, příště dám víc, aby byla krémovější. Podáváme se zeleninovými bramboráčky. Byla to taková nouzová rychlovka:-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 18.09.2012 - 08:33

Kdykoliv dělám podobné karbanátky nebo placičky, vždycky je peču, a aby nebyly suché, přistrouhám trochu sýra...:)

mrkvicka | 18.09.2012 - 08:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající!

Nejnovější články

Co čerstvého na talíř?

Už se nám začíná objevovat sezónní zelenina v podobě ředkviček a salátů, co…

Beauty drinky

dTest je součástí mezinárodní organizace International Consumer Research and…

EU si vybírá bezpečné potraviny

Po úspěšných dvou předchozích ročnících Evropský úřad pro bezpečnost potravin …

Další zajímavé recepty