Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborový salát s červenou řepou
Autor: neznámý
Datum přidání 23.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 větších brambor
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • trochu celeru
  • 150g červené řepy sterilované
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,85 g 23,88 g 4,06 g 671,07 kJ (160 kcal)
celkově 11,56 g 71,65 g 12,18 g 2 013,22 kJ (481 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omyté brambory uvaříme ve slupce a vychladlé brambory oloupeme. Očištěnou mrkev, petržel a celer uvaříme doměkka. Cibuli a jarní cibulku osmahneme na olivovém oleji. Červenou řepu propereme v sítu pod tekoucí vodou. Uvařenou zeleninu pokrájíme na malé kousky, přimícháme ji k řepě a bramborám, které jsme pokrájeli nebo přes drátěné kolečko promačkali na kostičky. Jemně osolíme, přidáme osmahnutou cibulku a jogurt. Dochutíme citrónovou šťávou a také třtinovým cukrem. Bramborovou směs důkladně promícháme.  Pokud nebudete salát hned konzumovat, jogurt do salátu vmíchejte až těsně před podáváním.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 23.06.2012 - 17:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam, zbylo mi pár brambor ve slupce od předchozího jídla a nevěděla jsem co s nima, proto jsem byla ráda za tento recept, který přišel v pravý čas :). Salát s řepou je opravdu dobrý, snědli jsme ho samotný bez žádný přílohy, škoda že nám nezbylo víc brambor.

Nejnovější články

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Tajemství dlouhověkosti?

Tajemství dlouhověkosti není v genech, ale na talíři. Jak si jídlem prodloužit…

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou Anotace: Levnou…

Další zajímavé recepty